Anne Oja • 26. detsember 2010 kell 12:39

Leht: Lätit valmistatakse ette müümiseks

Läti ökonomisti sõnul on tunne, et riiki laostatakse sihilikult, et seda müüa.

Jälgid poliitikuid ja tekib tunne, et riiki valmistatakse millekski ette ja nemad teavad, milleks. Valitsus teab, mis teeb, kuid rahva ees vaikib, rääkis Karnite sel nädalal väljaandele Neatkariga Rita Avize.

Kui analüüsida, milliseid rahvusvaheliste kreeditoride soovitusi Läti järgib, on selge, et Lätis peetakse õigeks kõike seda, mida teistes riikides on kindlalt vigadeks nimetatud.

"Seepärast tahaksin väga teada meie valitsuse plaanidest. Ma ei arva, et nad teavad, kuidas majandust taastada, ilmselt mõtlevad nad, et seda teeb keegi teine. Kes see teine on? Kes siia tuleb ja teeb Läti demograafilise püramiidi proportsionaalsemaks ja majanduse konkurentsivõimelisemaks? Kõik ju mõistavad, et praegu kisub majandus viltu," rääkis Karnite.

Ekspert meenutas, et Lätit on rahvusvahelisel tasemel korduvalt häbistatud, kuna riik on kulutanud rohkem, kui suudab teenida.

Hetkel kuum