• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Hoogu ei lükka sisse ka positiivsed majandusnäitajad

  Ühendriikide aktsiaturu hoog tänasesse edasi ei kandunud, ning neljapäeva alustati langusega. Paljud investorid sulgevad päev enne aasta lõppu aktsiaportfelle ning kauplemine on jäänud teisejärguliseks. Vaatamata sellele, et kinnisvara ja töötusindeksid on tulid oodatust paremad on peamised aktsiaindeksid siiski vajunud alla eilsest tasemest.

  Aktsiaturul on kauplemine rekordiliselt madala, ühelt poolt sulgevad paljud investorid portfelle, teiselt annab tunda ka Ühendriikides möllanud lumetorm. Siiski on detsember on turu jaoks olnud hea kuu, aktsiad on kerkinud ligi 6 protsenti. Sel aastal on Dow kokku tõusnud 11 protsenti, S&P500 ligi 13 protsenti  ja Nasdaq 18 protsenti.
  Häid uudiseid tõid peamised majandusnäitajad, töötuhüvitise taotluste arv kukkus eelmisel nädalal alla 400 000, mis näitab, et tööturg siiski paraneb. Töötukindlustust taotlejate arv kukkus 25 detsembriga 34 000 võrra 388 888 taotluseni.
  Suurimad tõusjad on AIG +2,34 protsenti, NIKE +0,84 protsenti ja Yahoo +0,72 protsenti. Enim on aktsiahinnas kaotanud Toyota -1,15 protsenti, Wells Fargo -0,84 protsenti ja American Express -0,79 protsenti.
  Langust näitab ka tarbeainete turg, kuld on langenud 0,64 protsenti 1404 dollarini, toornafta lõpuks tagasi alla 90 dollari, pärastlõunal on hind 2,2 protsenti madalamal 89,12 dollaril.
  Aktisaindeksid on täna languses, Dow -0,2 protsenti, Nasdaq -0,1 protsenti ja S&P500 -0,19 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.