Hiina jüaan kallineb aastaga 5 protsenti

Fredy-Edwin Esse, California 04. jaanuar 2011, 11:01

Erinevatest allikatest lekitatud info kohaselt peaks Hiina rahvusvaluuta tuleval aastal kallinema 5% USA dollari vastu, kirjutab MarketWatch.

Täna China Securities Journali poolt avalikustatud prognoos ühtib läinud nädalal identse China Construction Banki vanemökonomisti Hwa Erh-chengi USA diplomaatilisi kanaleid pidi edastatud prognoosiga, mille avalikustas WikiLeaks.

China Securities Journalis välja toodud prognoos sarnaneb vägagi valuuta olukorraga enne finantskriisi, kui mitmed eksperdid nimetasid 5%-list aastast tõusu Pekingi "mitteametlikuks kiiruspiiranguks".

Hiina ametnikud lasid jüaanil dollari vastu vabamalt liikuma 19. juunil, millega lõpetati ligi kahe aasta pikkune fikseeritud kurss dollari vastu. 2010. aasta teisel pooles kallines jüaan dollari vastu 3,6%.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. January 2011, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing