Olli Rehn: ladusa ülemineku eurole tagas põhjalik eeltöö

Kadrin Karner 17. jaanuar 2011, 15:02

Kahe vääringu paralleelkasutusperiood on lõppenud ning üleminek uuele rahale kulges sujuvalt ja edukalt.

Suuremaid probleeme ette ei tulnud ning pangad, postkontorid ja jaemüügipunktid said hästi hakkama üleminekust ja paralleelkasutusest tulenenud suure töökoormusega, teatas Euroopa Komisjoni Esindus Eestis.

"Asjaolu, et üleminek kulges edukalt ja ladusalt, ei ole juhus. Selle taga on põhjalik ettevalmistustöö, mis toimus tihedas koostöös Euroopa Komisjoni ja keskpangaga," ütles Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusküsimuste volinik Olli Rehn.

Sularahaautomaatide täitmine sujus tõrgeteta ning peaaegu kõigist neist sai euro pangatähti juba 1. jaanuari esimesel tunnil. Kaupluste kaardimakseterminalid olid avamise ajaks 1. jaanuaril eurole ümber seadistatud ning ka internetimakseid sai juba uue aasta esimesel pangapäeval probleemideta eurodes teha.

Pangad ja postkontorid tulid paralleelkasutusperioodist tingitud suurenenud töökoormusega hästi toime, kuigi uue raha kasutuselevõtu esimestel tööpäevadel tekkisid paratamatult mõned järjekorrad, kuna sularahatehinguid tehti tavalisest 3–5 korda rohkem. Ka jaemüügisektoris ei tekitanud üleminek ja kahe vääringu samaaegne kasutamine suuremaid probleeme, kiitis Euroopa Komisjoni Esindus Eestis.

Laupäeval, 15. jaanuaril oli umbes 13% eestlastest rahakotis veel kroone.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2011, 15:02
Otsi:

Ava täpsem otsing