Oskustöölisi on juurde vaja

Alyona Stadnik 17. jaanuar 2011, 14:37

Tööstusettevõtte juhtide sõnul plaanivad nad vastavalt vajadusele, sellel aastal oskustöölisi juurde võtta, vastati Äripäeva tänasele päevaküsimusele. 

Keemiatööstusettevõtte Henkel Makroflex AS juhatuse esimehe Sirje Aali sõnul plaanivad nad kindlasti sellel aastal inimesi tööle võtta ning ka personaliotsingud on juba kavas. „Mis ametikohtadele me planeerime, seda ei tahaks ma öelda,“ lausus Aal vastates küsimusele, kas plaanite sel aastal töötajaid juurde võtta. 

Juht nentis, et Eestis võib puudu võib tulla kvalifitseeritud tööjõust, mille järgi kasvab nõudlus kogu aeg „Kriisi ajal kasvas tööpuudus tohutult aga ettevõtted ei oma neid spetsialiste, keda nad vajavad ja ka vaatamata tööpuudusele ei ole spetsialiste väga kerge leida. Enamik neist on juba tööl,“ kommenteeris Aal.

Puidutööstuseettevõtte Toftan AS juhatuse esimehe Martin Arula sõnul võib juhtuda, et sel aastal võetakse juurde 2-3 inimest. „Tegemist on oskustöödega, kus on vaja üle keskmise kõrgete oskustega töölisi,“ iseloomustas Arula täitmist vajavaid ametikohti.

Kas Te plaanite sel aastal ka muid investeeringuid teha? „Mulle tundub, et me saame sellel aastal hakkame ilma suuremate investeeringuteta. Tootmine ja tootlikkus areneb kindlasti, aga nende jaoks ei ole vaja suuri investeeringuid, tuleb lihtsalt tööd teha,“ lausus Arula.

Elektroonikaseadmete tootmisettevõtte Tradex AS juhi Urmas Tingase sõnul ei plaani nad sellel aastal töötajaid juurde palgata aga kui, siis pigem oskustöölisi. „Meil on palju uusi projekte käsil aga ükski ei ole veel käivitunud,“ kommenteeris Tingas. Investeeringuid ettevõte sellel aastal ei plaani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2011, 07:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing