Kadrin Karner • 22. jaanuar 2011 kell 11:50

Otepää MK naiste 10km sõidu võitis Marit Bjoergen

Viessmann FIS World Cup Cross Country Otepää etapi naiste 10km klassikasõidu võitis Marit Bjoergen Norrast ajaga 27:02.1.

Teisele kohale tuli Justyna Kowalczyk Poolast (+32 sekundit) ja kolmandaks tuli samuti norrakas Therese Johaug (+41.6), teatas SA Tehvandi Spordikeskus.

Eelmisel aastal oli Bjoergen Otepääl teine ja Kowalczyk esimene. Seega vahetati tänavu kohad.

Võitja tunnistab, et ta oli veidi närvis, kuid kõik läks tema jaoks siiski korda. „Ma olen heas vormis ja väga õnnelik, et poodiumile pääsesin. See oli mu 43-s World Cup’i võit ja ma lõin sellega Bente Skarit, kes oma karjääri jooksul on võitnud 42-l World Cup’il,“ tunnistab võitja. Justyna Kowalczyk ütles, et talle meeldib Otepää väga ja eriti meeldib talle rada. “Hea on taas poodiumil olla,” sõnas Kowalczyk.

Heades talvistes ilmastikuoludes -6,5 kraadises külmas sõidetud võistlusel haaras alguses juhtohjad Kowalczyk, kes loovutas võistluse edenedes esikoha peagi Bjoergenile. Tema seda enam käest ei andnud. Therese Johaug püsis kolmandana kogu võistluse vältel.

Parimat eestlasena oli Laura Rohtla 38. Kaotades võitjale +3:13.5.

 

 

Hetkel kuum