Mastercardi kasum tõusis 41 protsenti

Rait Rebane 03. veebruar 2011, 22:48

Kvartalitulemustega ei valminud pettumust ka Mastercard, ettevõte üllatas investoreid 41 protsendise kasumikasvuga.

Mastercard teatas, et kaartide kasutamine USA-s oli paljulubav ning esimest korda viimase 2,5 aasta jooksul on krediitkaardi kasutamisaktiivsus kasvanud. Ettevõtte neljanda kvartali kogukasum küündis aastataguselt 294 miljonilt 415 miljoni dollarini.

Mastercardi tegevjuhi Ajay Banga sõnul on kulutused vajaminevatele kaupadele nagu toit on ületanud kriisieelse taseme, kuid kulutused kallimatele kaupadele näiteks mööblile pole märgatavalt suurenenud.

„Ma olen ettevaatlikult optimistlik, et me näeme terve tuleva aasta vältel tulemuste edasist paranemist,” teatas Banga, „on raske uskuda jätkusuutlikku kasvu, kui kinnisvara- nii tööturg on madalseisus.”

Investorid võtsid Mastercardi tulemused optimistlikult vastu ning pärastlõunaks on ettevõtte aktsiahind kerkinud 2,61 protsenti 245,56 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2011, 22:48
Otsi:

Ava täpsem otsing