Egon Mats: SKP kasv oli üllatavalt hea

Birjo Must 11. veebruar 2011, 09:57

SKP 6,6%-line kasv IV kvartalis on minu meelest väga hea tulemus, sest mina küll ei osanud nii suurt kasvu oodata, rääkis AS Matek nõukogu esimees Egon Mats.

“Arvata võib, et eks siin vist eksport mängis päris suurt rolli,” lisas ta.

3,1%-lise aastase kasvu kohta sõnas Mats, et kasv iseenesest on juba positiivne märk. “Ega meil ju neid kasvumootoreid peale ekspordi väga palju pole, sisetarbimine on ju suhteliselt nõrk,” kommenteeris ta. 

Käesolevaks aastaks on Matsi sõnul palju erinevaid ennustusi, kõige optimistlikum tema mäletamist mööda on 4,8%. “Kindlasti oleks hea, kui tuleks neljaga algav number. Eks seda peab eksport tugevalt toetama, sest meie sisemajanduses mootorit kusagilt väga paista ei ole,” ütles Mats.

Statistikaameti teatel kasvas esialgsetel andmetel Eesti sisemajanduse koguprodukt 2010. aasta IV kvartalis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 6,6%. 2010. aastal kasvas SKP eelmise aastaga võrreldes 3,1%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. February 2011, 16:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing