Katre Pilvinski • 12. veebruar 2011 kell 6:01

Liit: teine pensionisammas tuleks riigistada

Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu hinnangul tuleks teine pensionisammas riigistada. Pensionäridel puudub praegu pensionisüsteemi teise samba puhul kindlus, kas nende laste pensionile jäädes on sissemaksed üldse veel alles.

Pensionäride hinnangul puudub praegu pensionisüsteemi teise samba puhul kindlus, kas nende laste pensionile jäädes on töötajate ja riigi sissemaksed üldse veel alles, vahendas ERR.

"Teise samba alusel tuleks moodustada riiklik pensionifond. See tähendab seda, et kaob ära pensionirahade investeerimisel teatud eraomanike surve, mis praktikas tingib selle, et võetakse lihtsalt suuri riske ja selle tõttu kaotatakse ka palju vahendeid," selgitas liidu juhatuse esimees Andres Ergma.

Tänasel pensioniteemalisel avalikul arutelul kritiseeriti ka Reformierakonna kava seada sotsiaalmaksule ülempiir.

Pensionäride ühenduste liidu aseesimees Aare Kitsing leiab, et olukorras, kus jätkuvalt minnakse normaalset palka ja tulevast pensioni teenima Eestist väljapoole ning viiakse sinna ka oma maksud, on Reformierakonna kava seada sotsiaalmaksule ülempiir lubamatu, sest see vähendab maksulaekumist veelgi.

Hetkel kuum