Wal-Marti käive langes seitsmendat kvartalit järjest

Rait Rebane 22. veebruar 2011, 22:18

Maailma suurem jaemüügikett Wal-Mart Stores aktsia kukkus täna 9 kuu madalaimale tasemele pärast seda, kui ettevõtte avaldas pettumust valmistanud kvartalitulemused.  Raporti kohaselt langes jaemüüja USA turu käive seitsmendat kvartalit järjest.

Eelmise aasta oktoobris lubas Wal-Marti tegevjuht Mike Duke, et järgmises kvartalis tuleb käive positiivne. Kuid täna avaldatud tulemuste põhjal on näha, et mees ei suutnud lubadust täita. Ettevõte neljanda kvartali käive kukkus aastatagusega võrreldes 1,8 protsenti.

Maailma suurima jaemüüja käibest moodustab Ühendriikide turg ligi 65 protsenti ning selle langust ei saa ettevõtte lubada. Wal-Mart tõi lettidele tagasi tuhandeid uusi tooteid, hakkas müüma 5 dollarilisi Barbie nukke ja keskendus enam väikepoodidele, et meelitada tagasi kliente. Kuid raporti põhjal pingutustest ei piisanud ning ettevõtte tegevjuhi sõnul on nad tulemustes pettunud.

„Investorid on viimaks aru saanud, et Wal-Martil läheb esialgsest kauem aega, et taastada käibekasv,” teatas Bloombergile Janney Montgomery Scotti analüütik David Strasser, „Mõned probleemid on ettevõtte enda põhjustatud. Paljusid nende kliente mõjutab veel majanduslangus.”

Neljandas kvartalis kerkis puhaskasum 27 protsenti 4,76 miljardilt 6,6 miljardi dollarini. Selleks aastas prognoosib Wal-Mart kasumiks 4,35 kuni 4,5 dollarit aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2011, 22:18
Otsi:

Ava täpsem otsing