Katre Pilvinski • 23. veebruar 2011 kell 9:27

Veerpalu lõpetab karjääri

Kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Andrus Veerpalu (40) ei osale tervislikel põhjustel kolmapäeval algavatel Holmenkolleni Maailmameistrivõistlustel. Ühtlasi teatas Veerpalu 22 aastat kestnud sportlaskarjääri lõpetamisest.

Andrus Veerpalu sõnul ei luba tervislik seisund Holmenkollenis starti tulla, et heidelda parima koha eest pjedestaalil, teatas Eesti Suusaliit. „Ettevalmistus ja tahtmine on suured, kogu meeskond ja taustajõud on teinud palju tööd, kuid tervis ja küllap ka vanus annavad signaali, millest tuleb ka kõige ambitsioonikamal sportlasel lähtuda. Oleme kitsamas ringis ka varem rääkinud võimalikust lõpetamisest, suur soov oli mõlemalt poolt panna ilus punkt just MMil, kuid reaalne elu on midagi muud,“ ütles Veerpalu. Võistkonna arsti Tarvo Kiudma sõnul on Andrus juba nädal aega vaevelnud ülemiste hingamisteede ägeda infektsiooni käes. “Organismi enda kaitsemehhanismid ja rakendatud ravimeetmeted pole toonud loodetud pööret paranemisele. Treenimine tingimustes, kus organism on niigi nõrgestatud, ei tule kõne allagi ja et mitte põhjustada pöördumatut kahju, on õigem võistlustest loobuda,” kommenteeris Kiudma. Andrus Veerpalu vabandab kõigi toetajate ja fännide ees, kes Holmenkollenisse juba teel. „Ma tahan tänada kõiki mind ümbritsenud inimesi, meeskonnaliikmeid ja treenereid, toetajaid, sponsoreid, konkurente ning partnereid. Eelkõige aga oma pere ja Eesti rahvast, kelle toetus on mind tiivustanud ja viinud nende võitudeni, mida olen saanud Teie kõigiga omal moel jagada. Ma loodan selle vastastikuse tunde jätkumisele, sest asja positiivne külg on kindlasti ka see, et nüüdsest näeb mind kodumaistel suusaradadel senisest tihedamini,“ sõnas Veerpalu. Tema sõnul on tunded tippspordist lahkumisotsuse tegemise järel vastuolulised. „ Ma loodan, et samm tippspordist tagasi, tähendab sammu elus edasi,“ lisas Veerpalu. Tema tähendusel tuleb spordist lahkumise vormilisem osa paari kuu jooksul. „Täna on vaja tervis korda saada, siis võistlusi nautida ja mõelda, kuidas edasi toimetada. Seejärel tänusõnad sõpradele ja toetajatele,“ lisas Veerpalu. 

Hetkel kuum