Anu Jõgi • 7. aprill 2011 kell 12:39

Mida rääkis Alaver dopingust tänavu sügisel?

Kui oktoobris spekuleeriti Eesti suusakoondise treeneri Mati Alaveri Venemaale siirdumise teemal, astus Alaver otsustavalt dopingu kasutamise vastu välja.

Oktoobrikuises intervjuus kommenteeris Alaver ka Venemaa suusatajate dopingu kasutamist. "Kõige tähtsam, et Vene sportlased, treenerid, funktsionäärid saaksid aru, et on võimalik võita ilma dopinguta. Ma tean seda oma kogemuse põhjal," ütles Alaver.

Tema sõnul ei ole Eestis raha selliste uute dopingute väljatöötamiseks, mida ei oleks võimalik tuvastada tänapäeva laboratooriumites.

Samas märkis Alaver, et Eestis ei kasutata dopingut mitte raha vähesuse pärast, vaid dopingu tarvitamisest hoidutakse, sest nii on rahulikum elada. "Ja me oleme võitnud olümpial ja maailmameistrivõistlustel kuldseid medaleid," selgitas ta.

Hetkel kuum