Välismaalased jooksid Jaapani aktsiatele tormi

Fredy-Edwin Esse, California 25. märts 2011, 11:37

11. märtsil toimunud maavärinale järgneval nädalal ostsid välisinvestorid rekordkoguses Jaapani aktsiaid, kirjutab Bloomberg.

Tokyos asuva Jaapani rahandusministeeriumi sõnul osteti 18. märtsiga lõppenud töönädala jooksul välismaalaste poolt kokku 891 miljardi jeeni (11 miljardit dollarit) väärtuses aktsiaid, mis on nädalane rekord alates andmete kogumise alustamisest 2005. aastal.

"Vaadates võrreldavaid andmeid on tegu ülekaalukalt suurima hulgaga," ütles rahandusministeeriumi ametnik Yoshihito Hidaka.

"Välisinvestorite jaoks nagu meie oli Jaapani aktsiate ostmise peamine põhjus teiste investorite ülereageerimises, mille tulemusel oli turg ülemüüdud," ütles Richland Capital Managementi juht Alex Au. "See ei tähenda, et me Jaapani väljavaate osas tegelikult positiivselt meelestatud oleme. Me lihtsalt valikuliselt ostame aktsiaid, mis olid ülemüüdud ja mis toovad meile kasu."

Au sõnul ostsid nad firmade aktsiaid, kes võidavad taastustööde tõttu nagu Komatsu, Nippon Steel ja isegi Takeda Pharmaceutical. Au ütles, et nad müüsid Jaapani finantssektori aktsiaid, sest halbade laenude risk üha kasvab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2011, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing