Kadrin Karner • 2. aprill 2011 kell 7:31

Soojafirma hajutab sobingukahtlusi kombijaama ehitushankel

Hajutamaks kahtlusi kombijaama üldehitushanke läbipaistmatuse suhtes, otsustas Kuressaare Soojuse nõukogu käimasoleva hanke kohta küsida veel kord seisukohta rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonnast.

Viimasel Kuressaare Soojuse nõukogu istungil tõstatas nõukogu liige Priit Riim küsimuse, kas käimasolev kombijaama hoone ehitus- ja projekteerimishange on lihthankena piisavalt läbipaistev. “Seadus seda iseenesest võimaldab, küsimus on selles, kas umbes 1,3 miljoni eurosele objektile tuleks leida ehitaja lihtsustatud korras,” rääkis Riim Meie Maale ja lisas, et kui seda ka lihthankena tehtaks siis peaks see olema läbipaistvam kui praegu.  

Soojafirma nõukogu esimees Rein Kallas sõnas, et hanget peatada plaanis pole, küll aga küsitakse veel korda rahandusministeeriumist üle, et kõik saaks korrektne.

Ka soojaettevõtte nõukogu liige Jaanus Kiil ütles Meie Maale, et vaidlemine ühe hanke formaalsuste üle on tühine probleem küsimuse kõrval, kas jaama ehitamine on meile üldse jõukohane, kuna riigi eraldatud toetus 3,2 miljonit eurot tuleb kahe aastaga ära kulutada, kuid üks aasta saab juba aprilli lõpupoole täis.  

Hetkel kuum