Kevadpäike äratab ehitusturu talveunest

Liivi Tamm 04. aprill 2011, 00:00

Kevad on lõpuks ometi jääst läbi murdnud ja ka ehitamine näib nendes tuultes uut hoogu sisse saavat. Loodetavasti on siinkohal keerulises, ent huvitavas valikute tegemise töös suureks abiks mess "Eesti ehitab", mille pakkumistest selles numbris väikse ülevaate teeme.

On tore tõdeda, et palju kirutud masu hakkab aeglaselt, kuid kindlalt taganema. Üks märke sellest on messil osalejate suurem arv võrreldes mullusega. Esitletavaid uudistooteid ja messipakkumisi on igatahes arvukalt, esiotsa on infotulvas võib-olla keeruline orienteerudagi... Kui aga plaan paigas, leiab vajaliku lahenduse heinakuhjast kenasti üles.

Maja ehitamisega oleme Oma Maja mahlakuunumbris jõudnud karkassi püstitamiseni. Anname küll ülevaate erinevatest võimalustest ja nende plussidest-miinustest, ent lõppotsus, kas eelistada sihvakat terast, tulekindlat betooni või omast puitu, on ikkagi tellija soovis kinni.

Korralikult ehitades ja materjali spetsiifikat arvestades saab kauni lõpptulemuse mitmesugusest materjalist ja küsimus on pigem stiilieelistustes. Maitse üle aga teatavasti ei vaielda ja nii võib igaühele sõbralikult oma jääda. Hundid söönud, lambad terved.

Päris toekas pind on seekord pühendatud aasta betoonehitise konkursil osalenud eramute arhitektuuri tutvustamisele. On tõesti vahva, et tänavusel konkursil kandideerisid tiitlile lausa kolm eramut. Igas neist oli midagi esiletõstmist väärivat, midagi isikupärast ja ainulaadset, millest teistelgi õppida tasub.

Ja muidugi ei saa me kevade hakul unustada rohenäppudele vajalikke aiandusteemasid. Talvest väsinud muru tuulutamine ja hekitaimede valimine pole minu arvates kevaditi mitte töö, vaid puhas rõõm. Päike teeb meele rõõmsaks ja peletab väsimuse märkamatult minema.

Kaunist kevadet!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing