Kaisa Gabral • 7. aprill 2011 kell 12:42

"Medalivõit keelatud ainet kasutades pole aktsepteeritud"

See tänapäeva keelatud ainete maailm, see on midagi niisugust, millest lihtinimene, sh ka lihtsad sportlased, kelleks ka ministrid, kes teie ees istuvad, on, ei pruugi aru saada, lausus peaminister Andrus Ansip täna pressikonverentil.

 "Siiski muidugi, jah, ma ei taha hakata nüüd filosofeerima ja rääkima sellest, kui absoluutne mingisugune tõde on ja kui subjektiivne võib tõde olla. Aga mina ei saa öelda seda, mida Jürgen praegu väitis ja ma arvan, et Jürgen ei rääkinud ka tõtt ja ainult tõtt, kui ta väitis, et ta ei ole keelatud aineid kasutanud, ta ütles küll, et ei ole dopingut kasutanud. Aga mina viimati sain keelatud ainete nimekirja kuuluva annuse siis, kui ma Leedus kogemata haiglasse sattusin. See süst, mis mulle siis tehti, see sisaldas steroide, mis ilmselgelt kuuluvad sinna keelatud olluste nimekirja, mida sportlased ei tohi kasutada. Nii et, ma ei tea, võib-olla arst võib teatud näidustustel midagi manustada inimesele. Ka nohurohi Efedrin näiteks on ju keelatud aine sportlastele. See tänapäeva keelatud ainete maailm, see on midagi niisugust, millest lihtinimene, sh ka lihtsad sportlased, kelleks ka ministrid, kes teie ees istuvad, on, ei pruugi aru saada.

Aga medalivõit keelatud ainet kasutades ei ole aktsepteeritud. Aga ma saan aru, et teie küsimuse kontekst on muus, et see medalivõite ei puuduta. Täna on tulemas pressikonverents, mille sisust, ma usun, et meist keegi rohkem ei tea kui teie, ilmselt teie olete informeeritumad kui meie. Aga sel pressikonverentsil, isegi kui on tulemas mingisugused Eesti rahvale mitte ootuspärased uudised, siis see ei peaks kuidagi tumestama kõiki varasemaid saavutusi," rääkis peaminister Ansip valitsuse pressikonverentsil Andrus Veerpalu dopinguskandaalist.

"Mis ma selle varasemate saavutuste all mõtlesin? Minu meelest tänapäeva tippsportlased, siis kui nad midagi saavutavad, siis on nad oma saavutuse nii ohtrasse verre ja uriini uputanud juba, et nende varasemate saavutuste üle ei tohiks küll kellelgi mingeid kõhklusi ja kahtlusi olla. Aga ma loodan, et uudised on positiivsed. Nagu kõik," lisas Ansip.

 

Hetkel kuum