Anne Oja • 16. aprill 2011 kell 8:26

Paet: NATO sidemed muutuvad järjest olulisemaks

Välisminister Urmas Paeti sõnul kinnitab operatsioon Liibüas, et NATO suhted partnerite ja liitlastega on järjest väärtuslikumad.

Paet lisas, et NATO senisest paindlikum partnerluspoliitika ei saa põhineda vaid operatsioonidel osalemistel, vaid peab olema kõikehõlmavam ja järjepidevam, edastas välisministeerium. „Samas on oluline, et uue partnerluspoliitika rakendamisel ei kannataks juba olemasolevad ja hästi toimivad partnerlussuhted, näiteks Rootsi, Soome, Gruusia, Ukraina ja teiste riikidega,“ lisas ta. Paet märkis, et näeb Eesti NATO partnerlusi mitte vaid huvipõhise koostöövahendina, vaid ka alliansi ühisväärtuste ala laiendamise võimalusena. „Eriti oluline on Eestile NATO ja Euroopa Liidu koostöö ning selles on vaatamata suurtele raskustele toimunud siiski mõningaid arenguid,“ ütles ta.

Hetkel kuum