Kadrin Karner • 28. aprill 2011 kell 10:04

"Nii ei käituta"

Peaminister Andrus Ansip ütles Eesti Panga asepresidentide Märten Rossi ja Rein Minka ametist vabastamist kommenteerides, et nii ei sobi käituda.

„Pean pikalt mõtlema, kas mul on üldse kohane seda kommenteerida,“ vastas Ansip pressikonverentsil esitatud küsimusele, milline on tema kommentaar asjaolule, et nõukogu pole rahul asepresidentide tööga. „Kodanikuna on mul suhtumine asjasse olemas - nii ei käituta,“ ütles peaminister seepeale.

Ansip rääkis, et tema arvates on Ross ja Minka väga head tööd teinud. „Tahaksin tunnustada Märten Rossi selle eest, et tema oli inimene, kes väga tõsiselt lõi kaasa Eesti ettevalmistustes eurotsooniga liitumisel. Kes väga tõsiselt otsis võimalust eelarve tasakaalu parandada. Temast oli väga palju abi,“ kiitis peaminister ning lisas, et Ross vääriks tehtud töö eest riiklikku autasu.

Minka otsene teene oli eurole ülemineku korralduse laitmatu sujuvus, märkis Ansip ja nentis, et kui asepresidente oleks tahetud vahetada oleks võinud seda viisakamalt teha. „Saab viisakalt öelda, et nõukogu tahab uut verd ja uusi ideid. Edasi lähevad meie teed lahku. Selline viis, kus selgub, et oi, aga hääled ei tulnud kokku, ei sobi kokku nende meeste panusega. Nende meeste teenetega.“

Hetkel kuum