Alyona Stadnik • 10. mai 2011 kell 11:01

Arrak: koolidest tootmisjuhte ei tule

Majandusteadlase Andres Arraku sõnul teeb meie haridussüsteem teda murelikuks, seal tuleks lõpetada lollide tootmine, ei hoia ta värve kokku.

"Esmalt tuleb lõpetada lollide tootmine haridussüsteemis. Eeskätt tähendab see matemaatika ja emakeele õppe kvaliteedi tõstmist. Tänased ülikoolid valmistavad paraku ette massiliselt poolharitlasi,” sõnas Arrak.

Arraku sõnul eelistavat paljud lapsed praegu õppida humanitaarerialal. "Sealt ei tule meile majandusinimesi juurde," nendib ta.

"Tarku tootmisjuhte, kes oskavad protsesse tervikuna näha, meie haridussüsteem ette ei valmista. See on kindlasti hoiakus kinni - õpitakse sellepärast, et kaua elada vanemate juures ning süüa nende külmkapist," lajatab Arrak.

Hetkel kuum