• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft võib osta Skype`i

  Micrsosoft kinnitas Wall Street Journali kaudu maailma meediakanalitesse jõudnud kuulujuttu, et tehnoloogiagigant ostab 8,5 miljardi dollari eest ära internetikõnede pakkuja Skype Technologies SA.

  Kuna Microsoft on siiani suutnud hoiduda kallitest ülevõtmistest võib kujuneda Skype`i ost tehnoloogiagigandi 36 aastase ajaloo kalleimaks tehinguks.Eelmine rekordiliselt kallis tehing ulatus Microsoftil 2007. aastasse, mil ta ostis 6 miljardi dollari eest online reklaamfirma aQuantive. Tehingut on pidanud mitmed praegused ja endised Microsofti tippjuhid ülemakstuks.
  Õnneks taganes aga Microsoft kolm aastat tagasi 48 miljardi dollari suurusest Yahoo! ülevõtmisest. Täna maksab otsingumootor börsil poole vähem.
  Skype`i eelmise aasta käive ulatus 860 miljoni dollarini ning tegevuskasumiks oli 264 miljonit dollarit. Skype puhaskahjumiks jäi 7 miljonit dollarit.
  Kui tehing leiab ametlikku kinnistust ostab Microsoft Skype`i ära erainvestoritelt eesotsas Silver Lake Partnersiga, kes omakorda ostisid vaid kahe aasta eest Ebay`lt vähem kui 2 miljardi dollariga 70% Skype`i aktsiatest.
  2005. aastal ostis omakorda internetikõnede pakkuja Skype`i asutajatelt ära Ebay.Toona oli tehingu hinnaks 2,6 miljardit dollarit, millest Skype`i eestlastest tehnilise lahenduse loojad Jaan Tallinn, Toivo Annus, Ahti Heinla ja Priit Kasesalu teenisid kokku üle 1,5 miljardi krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.