Silvia Kruusmaa • 2. juuni 2011 kell 6:15

Tartu ametnikud laristasid haridusraha

Postimehe andmetel on Tartu linna sisekontroll analüüsinud kaitsepolitsei juurdlusest sõltumata haridusosakonna ja koolide kulutusi ning avastanud raha võimalikke kuritarvitusi 2,5 miljoni krooni ulatuses.

Analüüs on edastatud ka prokuratuurile, aga uurimise huvidele viidates hoiab linn seda saladusloori all. Audit ulatub 2004. aastasse ehk aega, milleni linn on kohustatud säilitama raamatupidamise algdokumente ehk pabereid, mille abil on asjatundjal võimalik tõeni jõuda.

Tartu linnavalitsus ei olnud nõus näitama Postimehele raamatupidamise algdokumente, kuid kinnitamata andmetel tuvastas uurimine, et linn ja ka koolid on kulutanud 2,5 miljonit krooni sellistele koolitustele, mida ei pruukinud tegelikult toimuda või mis maksid küsimusi tekitavalt palju.

Linn andis eile lehele üksikasjaliku ülevaate, milliseid ülekandeid ja kellele on seoses hariduskulutustega alates 2004. aastast tehtud ning just 2004. aasta torkab selles reas silma iseäranis suurte ülekannetega hotellidele, sanatooriumidele ja spaadele.

Hetkel kuum