Silvia Kruusmaa • 5. juuni 2011 kell 7:00

Kärpeid pelgavad portugallased valivad parlamenti

Portugalis on pühapäeval erakorralised parlamendivalimised.

Suurerakonnad on kriisi tingimustes ja rahva pahameele pärast mõistnud, et ei saa valimistele kulutada ning väiksemad erakonnad üritavad võimalust kasutada. Viimaste arvamusküsitluste kohaselt on sotsiaaldemokraadid kindlalt esikohal, juhtides valitsuserakonna ees kuni 8 protsendiga, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Umbes kümnemiljonilise elanikkonnaga Portugalis otsustab valitsuspartei staatuse umbes miljon kuni poolteist miljonit inimest, kes igal valimisel oma häält muudavad.

Valimiskampaanias on peaminister Jose Socrates esitlenud end Portugali kaitsjana, sotsiaaldemokraadid nõuavad aga muutust, kuid üldjoontes ollakse keskendunud teise poole mustamisele ja ideede mahatõmbamisele.

Hetkel kuum