Rainer Saad • 21. juuni 2011 kell 11:48

Hiina tõttab Euroopale appi

Hiina tahab Euroopa riike stabiilse majanduskasvu saavutamisel aidata, teatas Hiina välisministeerium enne peaministri Wen Jiabao selle nädala visiite Ungarisse, Suurbritanniasse ja Saksamaale.

„Hiina valitsus on teinud hulga samme, et elavdada Hiina-Euroopa kaubavahetust ja majanduslikku koostööd, mille alla kuulub ka investeering eurovõlakirjadesse,” ütles Hiina välisministeeriumi esindaja Hong Lei.

„Hiina on nõus jätkama abistamist, et saavutada Euroopa riikide majanduslik stabiilsus,” lisas ta. Turud hoiavad tähelepanelikult silma peal, kuidas Wen kavatseb tulla toime olukorras, kus Kreeka mured aina süvenevad. 

Hiina andis aprillis märku, et ostab nõrgemate Euroopa riikide võlga. CNBC andmetel pole täpselt teada, kui palju Hiina raha mängu pani, aga arvatavasti küündib tehing miljarditesse eurodesse. Hiina 3 triljoni dollarilisest valuutareservist on hinnanguliselt veerand investeeritud Euroopaga seotud võlakirjadesse.

Hetkel kuum