Anne Oja • 26. juuni 2011 kell 8:38

Egiptuse kaubandusminister mõisteti viieks aastaks vangi

Endine Egiptuse kaubandusminister Rachid Mohamed Rachid mõisteti laupäeval tagaselja viieks aastaks vangi, vahendas Reuters uudisteagentuuri MENA.

Rachid tunnistati süüdi riigi raha raiskamises ja spekulatiivsetes tehingutes. Kohus käskis tal maksta ka 9,385 Egiptuse naela (1,57 mln dollarit) suuruse trahvi.

Rachid põgenes Egiptusest peale selle aasta alguses toimunud rahutusi ja võimupööret. Jalga jõudis lasta ka endine rahandusminister, kes mõisteti kodumaal juuni alguses 30 aastaks vangi, millele lisandus karistusena hiigeltrahv.

Augustis peaks kohtu all olema Egipruse ekspresident Hosni Mubarak ja tema pojad. Mubaraki süüdistatakse meeleavaldajate tapmises. Ekspresidendi tervislik seisund on kehv ja ametliku diagnoosi järgi on tal maovähk.

Hetkel kuum