Kadrin Karner • 27. juuli 2011 kell 9:50

Egiptuse eksjuht väldib kohtuistungit nälgimisega  

Egiptuse ekspresident Hosni Mubarak, kelle üle on käimas kohtuprotsess, on loobunud tahkest toidust.

Kohtuprotsessis süüdistatakse Hosni Mubaraki sadade protestijate tapmise tellimises. Kahtlustatakse, et ekspresident on toidust loobunud, kuna soovib järgmisel nädalal toimuv kohtuistungit edasi lükata.

BBC teatel on Egiptuse ekspresident, kes viibib praegu Sharm al-Sheikis, toidust keeldumise tõttu nõrgaks jäänud. Haigla juht kinnitas, et mees on depressioonis, kaotanud kaalu ning ei söö piisavalt, et pikaajaliselt elus püsida, vahendas MENA uudisteagentuur.

Kriitikute sõnul püüab ekspresident sellega vaid kohtu alla minemist vältida. Opositsiooni toetajad on skeptilised ekspresidendi kohta käiva info suhtes. Nende arvates tahavad ametivõimud lihtsalt selle info edastamisega Mubaraki kohtuistungi edasi lükkamist saavutada.

Mubarak kukutati veebruaris toimunud ülestõusu käigus, milles hukkus 840 inimest ning vigastada said sajad inimesed. Lisaks ekspresidendile süüdistatakse ka endist Egiptuse siseministrit Habib al-Adlyt koos ekspresidendiga protestijate tapmise tellimises ning selle teo eest võidakse mehi karistada surmanuhtlusega.

Adly on juba süüdi mõistetud korruptsioonis ning kannab selle eest 12 aasta pikkust vangistust.

 

Hetkel kuum