• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KredEx: krediidikindlustuse kasutajad on julgemad

  Krediidikindlustust kasutavad ettevõtted müüvad oma tooteid julgemalt ning ekspordivad suuremas mahus ja enamatesse riikidesse, rääkis KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm.

  „Krediidikindlustuse puhul mõeldakse tihti teenuse hinnale, kuid unustatakse ära teenuse mitteostmise korral tekkiv võimalik kahju,“ sõnas Rukholm.
  Kindlustuse hind sõltub Rukholmi sõnul kahju tõenäosusest, kaetud riskidest ning kindlustusvõtja enda valmisolekust riske jagada. Lisaks mõjutab krediidikindlustuse hinda riikide majanduse üldine olukord, pakutavad maksetähtajad ning ettevõtja enda suutlikkus krediidiriske juhtida.
  „Kindlustuse hind on alati kordades madalam kui võimalik kahju,“ lausus Rukholm.
  Ta tõi näiteks, et 50 000eurose tehingu kindlustamine Euroopa Liidu suunal maksab 0,4% käibest ehk 200 eurot. Mida väiksem on ettevõtte müügimarginaal, seda keerulisem on kahju omavahenditest katta. „Toodud näite puhul tähendaks 50 000eurone kahju 10% müügimarginaali juures ettevõttele vajadust leida vähemalt 500 000 euro väärtuses uusi müügivõimalusi,“ sõnas Rukholm.
  Lisaks krediidiriskide maandamisele saab krediidikindlustuse puhul Rukholmi hinnangul välja tuua teisigi eeliseid. „Rahvusvahelised uuringud on näidanud, et krediidikindlustust kasutavad ettevõtted müüvad oma tooteid julgemalt, pakuvad sagedamini krediiti ning ekspordivad suuremas mahus ja enamatesse riikidesse,“ lausus ta. Lisades, et kindlustuse kasutamine toob kaasa ka ettevõtte tegevus- ja finantseerimiskulu kokkuhoiu.
  Rukholmi sõnul väärib märkimist ka fakt, et uuringute kohaselt ei teki ettevõtte krediidikahju mitte uute, vaid 80% juhtudest hoopis pikaaegsete koostööpartneritega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".