Buffett ei näe majanduses topeltpõhja tekkimist

Rainer Saad 11. juuli 2011, 14:21

Vaatamata kehvale juuni töötururaportile jääb investor Warren Buffett Ameerika majanduse osas optimistlikuks ega näe võimalust topeltpõhja tekkeks.

„Kui väidetakse, et majandust ähvardab uuesti surutis, olen mina tugevalt selle vastu. Kui kaua võtab taastumine aega, ei oska ma öelda. Kuid ma ei näe midagi, mis viitaks võimalikule topeltpõhja tekkimisele,” ütles Buffett Bloombergile.

Buffett tõi välja, et USA president Barack Obama ei saa olla rahul olukorras, kus juunis lisandus ainult 18 000 uut töökohta ning töötusemäär tõusis 9,2%-ni. „See näitab, et me oleme praegu veel väga kaugel sellest, kus me tahaksime olla. Me näeme kasvu igal pool maailmas, aga mitte sellist nagu tahaksime enda majanduses,” ütles Buffett.

Buffett jäi endale veendunuks, et kui eluasemepindade ehitus taastub, väheneb ka töötus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing