Anne Oja • 13. juuli 2011 kell 18:36

Eesti Energia plaanib uut hinnatõusu taotlust

Eesti Energia tahab esitada majandusministri vastuseisust hoolimata esitada konkurentsiametile uue elektrihinna tõusu taotluse, mille tulemusel kasvaks koduomanike elektriarve kuni kuus protsenti.

Keskkonnatasude osatähtsus elektrienergia hinnas on alla seitsme protsenti, nii et üksnes nende tasude tõusmisega pole kuidagi võimalik selgitada Eesti Energia soovitud elektrihinna tõusu. Kuid energiafirma viitab ka investeerimisvajadusele, vahendas ERRi uudisteportaal saadet "Aktuaalne kaamera".

2013. aasta algusest avaneb Eestis elektriturg, mis tähendab, et igaüks saab endale hakata ise energiafirmat valima. Vahetult enne elektrituru avanemist pole majandusministri Juhan Partsi arvates aga mõistlik elektri hinda tõsta, sest muidu võib riigile kuuluv energiafirma kliente kaotada.

Hetkel kuum