Silvia Kruusmaa • 13. juuli 2011 kell 14:07

Ratas: Keskerakond peab muutuma 

Edgar Savisaare kõrval Keskerakonna esimeheks kandideeriv Jüri Ratas ütles intervjuus Kuku raadiole, et peab Keskerakonna seisu praegusel hetkel normaalseks, kuid muudatused on vajalikud.

Ratas selgitas, et erakond, kes tuleb välja mitme esimehe kandidaadiga, näitab oma tugevust. Teisest küljest valmistab aga muret praegune olukord, kus Keskerakonnal on ideed ja programm, paraku on need Ratase sõnul ainult paberil head, sest oma valijaid erakond opositsioonis olles aidata ei saa. Ratas lisas, et erakond peaks muutuma avatumaks ja ka enesekriitilisemaks. Ta märkis, et erakonna sees peab toimuma diskussioon ja olema arvamuste paljusus.

Täna on Ratase sõnul probleem selles, et teised erakonnad ei soovi Keskerakonnaga koostööd teha, kuna parlamendis on peaaegu võimatu ühel erakonnal enamust saada, siis tuleb Ratase sõnul teha Keskerakonnal paremat tööd, et teised tahaksid nendega koostööd teha.

Ratas nentis, et erakond peab ka ajakirjandusega rohkem ja paremini lävima. Ta pidas praegust olukorda imelikuks – teistes demokraatlikes riikides hoiab ajakirjandus tavaliselt just opositsiooni poole.

Küsimusele, mis saab Edgar Savisaarest siis, kui Ratas peaks erakonna juhiks valitama, vastas Ratas, et ta loodab, et Savisaar jääb erakonna juurde, teisiti ta päris hästi ette ei kujuta.

Hetkel kuum