Google pimestas tulemustega

Fredy-Edwin Esse, California 15. juuli 2011, 10:06

Google põrmustas kerge vaevaga enamiku Wall Streeti prognoosidest tänu üha suuremale internetireklaami nõudlusele, mis pani ka firma aktsia rallima.

Internetihiiu sõnul tõusis nende teise kvartali puhaskasum 2,51 miljardi dollarini ehk 7,68 dollarini aktsia kohta. Aasta tagasi olid vastavad näitajad 1,84 miljardit ja 5,71. Firma käive oli teises kvartalis 6,92 miljardit dollarit.

Jättes välja ühekordsed kulud, tõusis Google'i teatel kasum 8,74 dollarini aktsia kohta. Factset Researchi poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 6,54 miljardi dollarilise käibe juures 7,84 dollarit kasumit aktsia kohta.

Tegu oli esimese kvartaliga, mil firmat juhtis kaasasutaja Larry Page, kes vahetas firmat varasemad 10 aastat juhtinud Eric Schmidti välja selle aasta aprillis.

Firma on tugevalt kasu lõikamas reklaamist, sest n-ö tasuliste klikkide maht kasvas aastatagusega võrreldes 18% ehk veidi enam, kui analüütikud keskmiselt prognoosisid. Kasumit aga aitas tugevdada fakt, et lisaks rohkematele klikkidele tõusis keskmise kliki hind 12% võrra.

Google on tugevalt suurendanud ka enda töötajaskonda, palgates kvartaliga 2500 uut inimest, millest 450 inimest lisandusid ITA Software'i ülevõtmisega. Kokku on Google'il kvartali lõpu seisuga 28 768 töötajat.

Investorid võtsid rõõmuga Google'i tulemused vastu, sest järelturul tõusis eile õhtul firma aktsia 12,62%, 595,69 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2011, 19:47
Otsi:

Ava täpsem otsing