Võlakirjade tootlus USA-s rekordmadalal

Maarja-Liis Mitri 01. august 2011, 21:33

USA 10-aastaste võlakirjade hinnad tõusid täna, viies tootluse madalaimale tasemele alates novembrist, pärast seda kui avalikustati murettekitav tööstustoodangu raport, vahendab MarketWatch

Võlakirjade hinnad tõusid juba enne raporti avalikustamist, kui investorid kahtlesid, kas Kongress võtab täna vastu eelnõu, millega tõstetakse Ühendriikide võlapiiri ja kas see on piisav, et reitinguagentuurid USA krediidireitingut ei langetaks.

Kümneaastaste võlakirjade tulusus, mis liigub võlakirja hinnaga vastassuunas, langes esialgu 2,74 protsendile. Pärast tööstustoodangu raporti avalikustamist kukkus see veelgi, jäädes püsima 2,72 protsendil. 

Kolmekümneaastaste võlakirjade tootlus kukkus 5 baaspunkti (ehk 0,05%)kaheksa kuu madalaimale tasemele, 4,07%.

Kaheaastaste võlakirjade tulusus kukkus esialgu 0,34 protsendile ja tõusis siis 3 baaspunkti võrra 0,37-le. Kõigi aegade madalaim tootlus oli kaheaastastel võlakirjadel eelmise aasta novembris, 0,31%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. August 2011, 01:34
Otsi:

Ava täpsem otsing