Kadrin Karner • 2. august 2011 kell 9:14

Kohtu alla minev ametnik Õispuu lahkub ametist 

Tallinna linnavalitsus vabastab homsel istungil teenistusest Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu. Eile kirjutas aripaev. ee, et Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Õispuu ja endise vandeadvokaat Viktor Kaasiku pistisesüüasja kohtusse.

Õispuu vabastatakse teenistusest ametniku algatusel kirjaliku avalduse alusel, teatas Raepress. Tallinna põhimääruse kohaselt vabastab linna ametiasutuse juhi ametist linnavalitsus linnapea ettepanekul.

Ühtlasi nimetab linnavalitsus linna peaarhitekt Endrik Männi kuni uue juhataja ametisse nimetamiseni Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja kohusetäitjaks. Mänd jätkab linnaplaneerimise ameti juhataja kohustuste täitmise ajal ka linna peaarhitekti teenistuskohustuste täitmist.

Prokuratuur süüdistab Õispuud (51) pistise võtmises ja Kaasikut (56) talle pistise andmises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik eile ERR-i uudisteportaalile.

Süüdistuse järgi sai Õispuu tänavu veebruaris Tallinnas Paldiski maanteel asuva hipodroomi kinnistu detailplaneeringu esindajalt Viktor Kaasikult vastutasuna detailplaneeringu korraldamise eest linnaplaneerimise ametis pistisena 10 000 eurot laenu.

Kaasiku ja Õispuu laenuleping oli sõlmitud oluliselt soodsamate tingimustega võrrelduna Eestis keskmiselt antavate lühiajaliste laenude tingimustega, märkis süüdistus.

Harju maakohus lahendab kriminaalasja kokkuleppemenetluses, karistusseadustiku kohaselt võib pistise võtmise ja pistise andmise eest karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

 

 

Hetkel kuum