Buffett ostis enne krahhi miljardite eest aktsiaid

Fredy-Edwin Esse, California 08. august 2011, 10:22

Legendaarsele investorile Warren Buffetile kuuluv Berkshire Hathaway, mille kolm suurimat investeeringut tõid läinud nädalal 1,6 miljardit dollarit kahjumit, ostis teises kvartalis viimase kolme aasta suurima koguse uusi aktsiaid.

Berkshire soetas juunikuuga lõppenud teises kvartalis kokku 3,62 miljardi dollari eest aktsiaid, mis on suurim hulk pärast 2008. aasta III kvartalit, kui firma ostis 3,94 miljardi dollari eest aktsiaid, vahendab Bloomberg. Esimest korda pärast 2009. aastat ületasid firma aktsiaostud fikseeritud vanusega väärtpaberite oste.

Buffett pööras teises kvartalis enda pilgu selgelt aktsiate suunas, sest Berkshire'i vaba raha hulk kasvas ja intressimäärad USAs püsisid endiselt rekordmadalal. Kuigi firma aktsiaportfell kasvas juuni lõpuks 67,6 miljardi dollarilini, kannatati läinud nädalase languse tõttu suurt kahju.

"Ta peab kuhugi niisama seisva raha panema," ütles Edward Jones & Co. analüütik Tom Lewandowski Bloombergile. "Me oleme näinud, kuidas turud taastuvad ja sellises keskkonnas meeldib talle investeeringuid teha."

Berkshire'i teise kvartali tulemused olid seevastu suurepärased. Firma teise kvartali kasum kasvas 74% ning firma raha hulk kasvas 16% võrra, 47,9 miljardi dollarini. Puhaskasumina teeniti 3,42 miljardit.

"Finantsturud loovad iseenda dünaamika, kuid minu arust meid kaksiklangus ei ähvarda," ütled 80aastane investor Bloomberg Televisionis antud intervjuus. "Aktsiaturgudel on selge mõju kindlustundele ja selline müügilaine võib seda õõnestada."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2011, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing