Google'i Android võib hakata Aasias populaarsust kaotama

Maarja-Liis Mitri 16. august 2011, 19:18

Aasia mobiilitootjad, mis siiamaani kasutavad oma seadmetes enamasti Android-operatsioonisüsteemi, võivad asendada selle alternatiivsete platvormidega nagu Microsofti Windows Mobile pärast seda, kui Google teatas, et ostab 12,5 miljardi dollari eest Motorola Holdingsi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Taiwani HTC ja Lõuna-Korea Samsung Electronics on müünud miljoneid Androidil põhinevaid mobiiliseadmeid, tõstes Google'i mobiilitarkvaraturul etteotsa. Motorola omandamine võib Google'i muuta aga rohkem kui 30 Android-tarkvara kasutava ettevõtte jaoks partnerist konkurendiks, vahendab Reuters.

Antud tehing paneb Androidil põhinevate telefonide tootjad mõistma, kui palju nad tegelikult Google'ist sõltuvad ja kui kiiresti võivad Google'i plaanid nende ärisid muuta, sõnas Fransisco Jeronimo, uuringufirma IDC analüütik.

Samas tuleb mainida, et kuigi HTC lubas mais, et toob turule Microsofti uuel Mango Windowsil põhinevad telefonid, kommenteeris firma esindaja teisipäeval, et ülevõtutehing HTC partnelust Google'iga ei mõjuta.

Eilses teates Motorola ülevõtmisest nägid mitmed investorid positiivset sõnumit Microsoftile ja tänu sellele on sel aastal ligi 45% langenud Nokia aktsia samuti tõusma hakanud.

Enamik HTC nutitelefonidest töötab praegu Androidil, kuid firmal on ka Microsoftiga pikaajaline partnerlus. "HTC ja Samsung on ettevõtted, keda Google võib turuosa suurendamises usaldada, kuid mitte kontrollida," sõnas aktsiaanalüütik Bonnie Chang, lisades samas, et kui pikaajalises perspektiivis otsustab Google, et HTC ja Samsungi ärisuunad on liiga erinevad, võib otsingumootorigigant seada Androidi turuosa suurendamisel rõhu hoopis Motorolale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. August 2011, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing