Birjo Must • 22. august 2011 kell 11:49

Soome minister ei oska Eestile Venemaa suhtes nõu anda

Erinevalt Eestist pidevalt Venemaa esindajatega suhtleva Soome väliskaubanduse ministril Alexander Stubbil pole Eestile ühtegi soovitust, kuidas idanaabriga suhteid parandada.

„Esiteks arvan, et on vanamoeline mõelda, et Eesti ja Soome lähenemine suhetele Venemaaga on erinevad. Arvan, et enamik meist mõistavad, et nende suhete puhul on keerulisemaid ja lihtsamaid teemasid,“ rääkis Stubb rõhutades, et kõigi huvides on Venemaaga häid suhteid hoida.

Stubbil ei ole Eestile absoluutselt mingisuguseid nõuandeid. „Lihtsalt hoidke seda joont, mis siiani,“ sõnas ta.

Minister lisas, et Soome jaoks on Venemaa muidugi ülioluline, kuna see on riigi suurim kaubanduspartner. "Meil on 10 miljonit piiriületust aastas, 600 ettevõtet Venemaal, 20% importi tuleb Venemaalt ja 10% ekspordist läheb Venemaale," märkis ta.

Hetkel kuum