Silvia Kruusmaa • 24. august 2011 kell 8:25

Savisaar: Ratas mu meeskonda ei kuulu

Keskerakonna juhi Edgar Savisaare sõnul on tema meeskonnaks partei juhatus, kuhu Jüri Ratas ei kuulu. Mulle meeldiks, kui Ratas oleks juhatuses, lisas Savisaar.

"Mulle on ette heidetud, justkui puuduks mul neil valimistel meeskond. Küsitakse, kellega koos ma kavatsen Keskerakonda juhtida. Vastus on selge – minu meeskond on Keskerakonna juhatus," ütles Savisaar erakonna teate vahendusel. "Loomulikult on inimesel ja inimesel vahe: ühed aitavad kaasa ja tahavad ka ise teha, teised poevad põõsasse. Ühed julgevad oma seisukohtadega välja tulla, teised susserdavad nurga taga; ühed on ausad ja lojaalsed, teised võivad ka noa selga lüüa. Inimesi on mitmesuguseid, ja poliitikudki on ainult inimesed."

Savisaar lisas nimekirja nendest kandidaatidest juhatusse, keda ta usub ja usaldab. "Neid on enam kui kolmkümmend inimest, nii et Teil, on kelle vahelt valida. See on suur meeskond ja ma ei näe, et kellelgi teisel on niisugust kõrvale pakkuda. Kindlasti see nimekiri ei ole täielik, sest paljud tublid keskerakondlased juhatusse ei kandideerinud ja seetõttu ei saanud ma neid ka teile valimisteks esitada," rääkis ta.

Savisaar loetles enda meeskonda järgmised inimesed: Mailis Reps, Kadri Simson, Enn Eesmaa, Aivar Riisalu, Marika Tuus-Laul, Kalev Kallo, Mihhail Korb, Aadu Must, Siret Kotka, Peeter Võsa, Ester Tuiksoo, Priit Toobal, Helmut Hallemaa, Jaanus Karilaid, Taavi Aas, Arvo Sarapuu, Rein Ratas, Toomas Vitsut, Raivo Raave, Enno Tamm, Märt Sults, Heimar Lenk, Olga Ivanova, Eevi Paasmäe, Vladimir Velman, Värner Lootsmann, Viktor Vassiljev, Heli Raevald, Peep Põdder, Ülle Juht, Ando Leps, Karin Tammemägi, Yana Toom, Katrin Siska.

Savisaar sõnas veel, et tema jaoks oleks meeldiv, kui sellesse nimekirja kuuluks ka Jüri Ratas. "Olen tema suhtes arvamust juba avaldanud. Muidugi on ta üks minu poliitilistest lastest, isegi kui ta täna peab kavalaks seda maha salata," lisas ta.

Hetkel kuum