15. september 2011 kell 7:14

Ferrari tõestab firma masukindlust

Frankfurdi autonäitusel on Maserati  uus maastur üks popimaid mudeleid. "Viimased Ferrari kliendid, keda mina nägin, kindlasti ei nutnud," kommenteeris Fiati tegevjuht.

"Mine Ferrari leti juurde ja sa ei näe ühtegi klienti, kes oleks majanduslanguse pärast mures," ütles Fiati tegevjuht Sergi Marchionne Bloombergile rahvusvahelisel autonäitusel. "Viimased Ferrari kliendid, keda mina nägin, kindlasti ei nutnud."

Fiatile kuuluvad Ferrari ja Maserati on Torinos baseeruval autofirmal aidanud pehmendada Euroopa autoturu langusest tulenevat lööki. Juba ilma uue Maserati Kubang maasturita soovib firma 2014. aastaks tootmise kaheksakordistada 45 000 autoni, sest edasimüüjate ringi on kasvatatud 150%.

Ka teistel luksautode tootjatel läheb hästi, sest Lamborghini uus Aventador mudel on 18 kuuks välja müüdud ning Rolls-Royce Cars teatas 16 miljoni dollarilisest laienemisplaanist firma Goodwoodi tehases Inglismaal.

Koos enda uue neljakohalise ja 356 000 dollarit maksva pereauto Ferrari FFga tarnib Ferrari sel aastal 7000 autot. See on ühtlasi ka tootmise piiriks määratud, sest firma soovib säilitada eksklusiivsust.

Ferrari juhatuse esimehe Luca di Montezemolo sõnul sihib firma sel aastal "olulist" tulemuste parandamist, teenides eelmisel aastal EBITA kasumit 302 miljonit eurot 1,92 miljardi eurose käibe juures.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum