Strasbourgi kohus tunnistas Venemaa võimud Jukose hävitamises süüdi 

Silvia Kruusmaa 20. september 2011, 12:59

Euroopa Inimõiguste Kohus Strasbourgis tunnistas Venemaa võimud naftakompani Jukos hävitamises süüdi, kuid ei langetanud mingit otsust hagi asjus kompensatsioonide kohta, mille kompanii endine juhtkond oli esitanud, vahendasid ERR Uudised.

Kohtuotsuses on öeldud, et Jukose pankrotimenetluse ja kompanii eksjuhtide, nende seas Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi üle peetud kohtuprotsesside käigus rikkusid Venemaa võimud Euroopa inimõiguste konventsiooni, vahendas venekeelne BBC.

Strasbourgi kohtusse pöördusid Jukose aktsionärid. Nad nõudsid Venemaa võimudelt 98 miljardit dollarit hüvitist, süüdistades neid kompanii hävingus. Kohtuotsus ei ole lõplik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2011, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing