• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bellus Furnitur: ees on närvilised aastad

  Mööblitootjatel ei ole veel masueelsed numbrid saavutatud, ees on oodata närvilisi aastaid, ütles mööblitootja Bellus Furnitur osanik Rolf Relander.

  "Me tegelikult ei näinud masu kukkumist, kuna meil läheb põhiliselt eksporti. Kindlasti on viimased kaks aastat ja tulevad aastad närvilised nii tootjate kui ka edasimüüjate suhtes," kommenteeris ta.
  Relander märkis, et Bellus Furnituri tänavune käive jääb enam-vähem mullusele tasemele. Ta lisas, et kõik see, mis toimub Kreeka ümber ja mujal maailmas, mõjutab tarbija käitumist. "Mööbel ei ole hädavajalik ost nagu piim ja või. Kui tarbijal ei ole kindlustunnet, siis ta võib selle ostu edasi lükata pool aastat või aasta," lausus Relander.
  Tema sõnul on Euroopa tasemel raske ennustada, mis saab järgmisel aastal. "Kui Eestis toimub mööblituru elavnemine, siis oleneb, millega võrdleme. Kui võrdleme numbreid enne masu, siis veel ei olda seal," rääkis Relander.Ta lisas, et kuna Eesti osakaal on neil väike, puudutab neid rohkem see, kuidas Soome ja Rootsi tarbija ennast tunneb.
  Bellus Furnituri eelmise aasta käive ulatus ligikaudu 26,9 mln euroni ja kasum 3,9 mln euroni. Aastal 2009 oli käive ligikaudu 21,2 mln eurot ja kasum 3,5 mln eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.