Laura Mallene • 23. oktoober 2012 kell 10:57

Koondamine 

Eesti üks edukamaid eksportööre Bellus Furnitur OÜ korraldab mööblitootmist ümber, sulgeb Kosel asuva tehase ja koondab töötajaid.

Belluse omanik Rolf Relander põhjendab otsust tõigaga, et ettevõtte tänased tootmisvõimsused ületavad tegelikke vajadusi. Seetõttu tehti otsus tootmine optimeerida ja sulgeda Kose tehas.

„Sellest tulenevalt viiakse Kose tehases läbi kollektiivne koondamine ja tehas suletakse eeldatavasti detsembri jooksul,“ sõnas Relander. Bellusel on üle Eesti neli tehast, milles töötab kokku 420 inimest. Koondamisotsus puudutab neist 60 töötajat.

Kose tehas on Belluse väikseim tootmisüksus ning seejuures ainukene, mis ei asu enda pinnal. Seal toimus peamiselt voodidiivanite tootmine, mille tootmise võtavad Relanderi sõnul üle Haljala ja Räpina tehased. Kui teistes üksustes vabaneb töökohti, pakutakse neid eelisjärjekorras Kose töötajatele.

„Lähiajal tootmise ümberkorraldusi rohkem pole, vaid keskendume müügivõrgustiku kasvatamisele uutel turgudel, näiteks Venemaal ja Saksamaal,“ märkis Relander.

Bellus Furnitur on 1997. aastal loodud pehmemööblifirma, mis kuulub vendadele Rolf ja Rikard Mikael Relanderile. Belluse müügitulu oli eelmisel aastal 27 mln eurot, mis on ligi 700 000 eurot rohkem, kui 2010. aastal. Ettevõtte 2011. aasta puhaskasumiks kujunes 1 517 743 eurot, mida on 56 protsenti vähem, kui 2010. aastal.  

Hetkel kuum