• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Harmoonia' pakub täit elamust

  Lavastaja on ju see pagar, kes alusmaterjalist ja kasutada olevate näitlejate võimetest maksimaalselt hea saia kokku peab küpsetama. See sai, mida Tartus sadamateatris pealkirja "Harmoonia" all publikule pakuti, oli väga mõnus ja küps.
  Neile, kes lavastust veel näinud ei ole, ja eriti neile, kes pole kavatsenudki seda vaatama minna, soovitan seda kindlasti teha.
  Aeg-ajalt olen sattunud nägema lavastusi, mis esietenduse ajal tunduvad veidi toored, justkui oleks mõni proovipäev puudu jäänud. "Harmoonia" puhul oli kõik paigas.
  Nautisin ideaalset ajastust, mis viitas helimehe, valgustaja ja näitlejate töö hoolikale kokkuharjutatusele. Isegi kui midagi läks loovalt üle nurga, siis vaataja silm seda igatahes ei registreerinud. Käeviipe peale kustuv valgus, muusika (muide, väga mõjusalt ja sobivalt valitud) valjenemine ja kahanemine sinna juurde, videoprojektsioon laes - iseenesest väikesed nüansid, aga õiges koostoimes efektselt mõjuvad.
  Näitlejate valik oli samuti õnnestunud. Rollid mõjusid usutavana ning eraldi võetavad ministseenid kompaktse üldterviku sees olid välja mängitud nii lahedalt, et need oleksid olnud nauditavad isegi kontekstist väljas.
  Sisu ma ära rääkima hakata ei kavatse. Ütlen ainult niipalju, et tegemist oli selliste tänapäevaste argiteemade käsitlusega, mis on igale tööinimesele tuttavad. Nauditavaks tegid asja tegelaste psühholoogilised dilemmad ning hilisemat edasimõtlemisvõimalust pakkuv aines. Oli ka armastust ja traagikat, mis ikka ennast jälgima paeluvad.
  Polegi ehk suurt rohkemat vaja öelda, kui et üks hea lavastus on ilma sündinud. Selline, mis võiks meeldida küllaltki laiale publikule, muutumata sellegipoolest mingilgi moel odavaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.