• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome esisots: 10 000 eurot kuus on OK

  10 000eurone kuupalk pluss miljon eurot pangas on piisav, et rahuldada normaalsed eluvajadused, lajatab Soome sotsialistliku partei peasekretär Mikael Jungner.

  10 000eurone palk on juba sellisel tasemel, et sellest rohkem teenides pole summadel enam vahet, täpsustas Jungner oma väidet ajalehele Talouselämä antud intervjuus. Sestap polevat poliitiku arvates mõtet inimestele mingeid tohutuid palku maksta.
  „Teisalt tundub muidugi kõigile kitsikuses elavatele inimestele kohatu selline väide, et raha pole enam motivaator. Samas nii on see paljudele juba praegu ning tulevikus arvab samamoodi aina suurem osa inimestest,” filosofeerib Soome esisots.
  Jungneril on ka soovitusi, kuidas rikkaks saada. Näiteks peaks tema arvates valima töökoha, kus sulle antakse palga asemel/kõrval ka osalus firmas. Samuti olevat tark mõte proovida töökohta vahetada, sest suurim palgatõus kaasnevat reeglina just tänu sellisele manöövrile.
  Sotsialisti arvates peaks ettevõtluskoolitusega alustama juba algkoolis. „Vaid siis oskad tulevikus eristada halba juhtimist heast, sõltumata elualast. Kui tööandja kohtleb töötajat halvasti, vaheta firmat. Halb juhtimine on väga ohtlik, sest see võtab inimeselt elurõõmu ning võib isiksuse lausa hävitada,” tõdeb Jungner.
  Poliitikul on valmimas ka raamat, kus muuhulgas nenditakse, et enamik juhtidest on firma arengule vaid takistuseks. Teose kirjutas Jungner enda väitel puhtalt kokkuguugeldatud materjalist. „Raamatus pole mingit konsultantide mula ja osa minu sealesitatud mõtetest on meelega poolikud või utreeritud, et lugeja haaraks peast ning mõtleks, et mis jama see Jungner nüüd ajab,” ütleb poliitik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.