Saksamaa eksport saavutas rekordtaseme

Maarja-Liis Mitri 10. oktoober 2011, 17:51

Saksamaa eksport saavutas augustis kõigi aegade kõrgeima taseme, andes kinnitust, et Euroopa suurim majandus jätkab kasvu, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Esmaspäeval avalikustatud Saksamaa riikliku statistikaameti andmetel kasvas Saksamaa eksport augustis 3,5% võrra, jõudes 90,5 miljardi euroni. See oli oodatust parem tulemus, sest kaks eelnevat suvekuud näitas eksport langustrendi, tekitades kahtlusi Saksa majanduskasvu jätkusuutlikkuses. Siiani peeti riiki suuresti Euroopa Liidu majanduslikuks mootoriks. Juulis ja juunis langes eksport vastavalt 1,2% ja 0,5% võrra.

Import püsis augustis 76,7 miljardi euro tasemel. Riigi  väliskaubandusedefitsiit kasvas seega 13,8 miljardi euroni, võrreldes juulikuise 10,6 miljardiga.

„Saksa ekspordil läheb hästi Euroopa Liidu välistes riikides, samal ajal kui Saksamaa ise impordib üha enam Euroopa Liidust,” sõnas Berenberg Banki nimel Holger Schmieding. 

„Tänased numbrid annavad kinnitust tõsiasjale, et Saksamaal läheb tänu oma tugevale konkurentsivõimele paremini kui ülejäänud eurotsoonil,” kommenteeris statistikat Commerzbanki majandusteadlane Ulrike Rondorf, lisades et riigi ekspordisektor kasvab tunduvalt kiiremini kui globaalne kaubavahetus.

Samas hoiatas majandusteadlane, et Saksamaa ei pääse globaalmajanduse tõrkuva kasvu tagajärgedest, viidates langevale tarbijakindlusele ja tellimuste arvu vähenemisele, mille tõttu on järgnevatel kuudel oodata ekspordinumbrite kasvu aeglustumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2011, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing