• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia ostis 66,5% Paide soojafirmast

  Eesti Energia omandas 66,5protsendilise osaluse Paide soojusettevõttes Pogi OÜ.

  Pogi omanikud olid seni Andres Alusalu osaühing Tootus, Rein Rebase OÜ Impera Grupp ning Diina Pennert eraisikuna. Pogi juhina jätkab senine juhatuse liige Andres Alusalu.
  "Eesti Energia jaoks on see hea võimalus arendada väikekoostootmist, sest tegemist on efektiivse kütuse kasutusega elektri ja soojuse tootmiseks. Eestis pole palju neid asulaid, kus on piisavalt soojuskoormust, et selline investeering end ära tasuks. Meil on hea meel, et koostöö Pogiga on olnud viljakas," sõnas Eesti Energia elektri ja soojuse tootmise valdkonna juht Raine Pajo.
  Pogi on ainus soojatootja Paide linnas, kes hetkel toodab soojust biomassi ja kütteõli kasutavates katlamajades. Järgmisel aastal valmiva uue koostootmisjaama väljaantav elektriline võimsus saab olema 2 MW ning soojuslik võimsus 8 MW. Soojusega hakatakse varustama Paide linna, elekter läheb Eesti Energia võrku.
  "Eesti Energia tulek annab Pogile ning Paide elanikele ja ettevõtetele kindluse, et olulised investeeringud linna soojuse tootmisse saavad tehtud. Vanade katlamajade asemel hakkab enamus soojast Paide linnale tulema uuest kaasaegsest ja efektiivsest koostootmisjaamast," sõnas Andres Alusalu. Olemasolevad katlamajad jäävad uue jaama valmimisel tööle tipukatlamajadena, lisas ta.
  Elektri- ja soojuse koostootmisjaamad mitmekesistavad Eesti Energia teatel tootmisportfelli, hajutavad elektritootmist ning aitavad vähendada elektri ülekandekadusid.
  Uus biokütusel töötav koostootmisjaam rajatakse Keskkonnainvesteeringute Kestuse (KIK) toel. Investeeringu kogumaksumus on 8 miljonit eurot, millest KIK katab 40 protsenti.
  Eesti Energial on praegu ehitamisel kolm elektri- ja soojuse koostootmisjaama. 2011. aasta lõpuks ehitab Eesti Energia Jõgevamaale Baltimaades ainulaadse koostootmisjaama, mis hakkab lisaks elektrile ja soojusele tootma ka külma. 2012. aasta suvel alustab tööd uus efektiivne ja keskkonnasõbralik koostootmisjaam Valkas, mida Eesti Energia rajab Euroopa Liidu toel. 2013. aastal valmib Tallinna külje all Iru elektrijaama jäätmeenergiaplokk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.