• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreekas maksti pensioni 100 000 surnule

  Kreekas korraldatud kontrollaktsioon näitas, et riigis on vähemalt 100 000 surnut, kelle omaksed kasseerisid riigilt aastaid ja aastakümneid pensioni. Nüüd on plaanis sellele lõpp teha, süüdlased peavad raha tagantjärele tagasi maksma.

  Kreeka suurim pensionikassa IKA teatas suvel oma klientidele, et kõik peavad kuni 30. septembrini isiklikult panka ilmuma, et end seal uuesti registreerida, vahendab Saksa päevaleht Süddeutsche Zeitung. Tulemata jäi 109 421 pensionäri, kohale tuli 900 000.
  Kõigil mitte kohale ilmunutel keeratakse pensionikraan kinni. IKA juht Rovertos Spiropoulos ütles, et kui tõesti on tegemist ligi 110 000 "varipensionäriga", siis on see aastas kahju toonud 1,5 miljardit eurot. Spiropoulos lubas kõigi petturite vastu alustada menetlust ning nõuda tagasiulatuvalt kümne aasta eest pettusega kasseeritud pensionide tagasimaksmist.
  Kreeka "varipensionärid" avastati kevadel, kui tuli välja, et 321 üle saja-aastast pensionäri, kes pensioni said, olid juba ammu surnud. Omaksed olid surma maha vaikinud ja pensioni edasi kasseerinud.
  Muuhulgas maksis riik aastakümneid pensioni 130aastasele ammusurnud isikule, ilma et oleks kunagi kontrollinud, kas inimene veel elab. Põllumajanduse pensionikassa väljastas seejärel tagantjärele 8000 surmatunnistust ja avaldas, et aastane kahju oli olnud 80 miljonit eurot.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.