• Jaga lugu:

  Uus abilaen

  Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad teatasid täna Ateenas, et Kreeka võib arvestada uue abilaenuga.

  Vaatamata Kreeka ajakirjanduse esialgsetele pessimistlikele oletustele Troika äsja lõppenud missiooni tulemuste suhtes teatasid eksperdid täna pärastlõunal Ateenas pressikonverentsil, et Kreeka väärib uut abilaenu.
  "Võimud on teinud olulisi edusamme, eriti mis puudutab fiskaalset konsolideerimist," kirjutab Troika oma lõppjärelduses, mille on avaldanud ajaleht Financial Times.
  "Et tagada võlgade edasist vähendamist sotsiaalselt aktsepteeritaval moel ja majanduse jätkusuutlik taastumine, on oluline, et võimud rõhuksid rohkem struktuurireformidele avalikus sektoris ja majanduses laiemalt," teatas kolmik.
  Troika hinnangul on tõenäoline, et järgmine abimakse suuruses kaheksa miljardit eurot laekub Kreekale novembri algul. Selle peavad veel enne heaks kiitma eurogrupp ja Rahvusvaheline Valuutafond.
  Ühtlasi teatasid troika eksperdid, et Kreeka saavutab otsustava säästuplaani rakendamise korral eelarvedefitsiidi sihi aastal 2012. Kriitilise märkusena tõid eksperdid ära seniste reformide konarliku elluviimise.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.