11. oktoober 2011 kell 13:09

Uus abilaen

Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad teatasid täna Ateenas, et Kreeka võib arvestada uue abilaenuga.

Vaatamata Kreeka ajakirjanduse esialgsetele pessimistlikele oletustele Troika äsja lõppenud missiooni tulemuste suhtes teatasid eksperdid täna pärastlõunal Ateenas pressikonverentsil, et Kreeka väärib uut abilaenu.

"Võimud on teinud olulisi edusamme, eriti mis puudutab fiskaalset konsolideerimist," kirjutab Troika oma lõppjärelduses, mille on avaldanud ajaleht Financial Times.

"Et tagada võlgade edasist vähendamist sotsiaalselt aktsepteeritaval moel ja majanduse jätkusuutlik taastumine, on oluline, et võimud rõhuksid rohkem struktuurireformidele avalikus sektoris ja majanduses laiemalt," teatas kolmik.

Troika hinnangul on tõenäoline, et järgmine abimakse suuruses kaheksa miljardit eurot laekub Kreekale novembri algul. Selle peavad veel enne heaks kiitma eurogrupp ja Rahvusvaheline Valuutafond.

Ühtlasi teatasid troika eksperdid, et Kreeka saavutab otsustava säästuplaani rakendamise korral eelarvedefitsiidi sihi aastal 2012. Kriitilise märkusena tõid eksperdid ära seniste reformide konarliku elluviimise.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum