Kreeka defitsiit kasvas 15%

Maarja-Liis Mitri 12. oktoober 2011, 20:13

Kreeka keskvalitsuse eelarvedefitsiit suurenes 2011. aasta esimese üheksa kuuga 15%, teatas riigi rahandusminister Evangelos Venizelos, süüdistades oodatust sügavamat majanduslangust.

Kreeka eelarvedefitsiit jaanuarist septembrini kasvas 19,16 miljardi euroni, mis on ligikaudu 15% enam kui eelmise aasta sama aja kohta mõõdetud 16,65 miljardi euro suurune puudujääk, vahendab finantsuudisteportaal CNBC.

Rahandusministeeriumi avalikustatud andmed viitavad riigi keskvalitsuse eelarve puudujäägile ja ei hõlma endas kohalike omavalitsuste eelarveid ja sotsiaalkindlustusele tehtud kulutusi. Seega ei ühti number Kreeka üleüldise puudujäägiga, millele pöörab Euroopa Liit riigi majandusreformide tulemuslikkuse hindamisel enam tähelepanu.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2011, 20:13
Otsi:

Ava täpsem otsing