• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeklased streigivad prügimäe otsas

  Täna Kreekas alanud 48tunnine üldstreik on halvanud elu terves riigis. Ühistransport seisab, ametnikud ei tööta, pagarid ei küpseta leiba. Ateena tänavatel on 30 000 tonni äravedamata prügi, kardetakse epideemia puhkemist.

  Kreekas täna alanud järjekordsed streigid ületavad suuruselt kõik senised. Ametiühingud on protestiks valitsuse karmile säästupoliitikale halvanud elu terves riigis – kinni on pangad, apteegid, tanklad, poed ja pagariärid. Arstid haiglates tegelevad ainult erijuhtumitega.
  Peaminister Giorgos Papandreou omalt poolt hoiatas, et peaksid streikijad riigi laiali lammutama, „ei saa olema enam raha palkade ja pensionide jaoks“.Keskööl alustasid streiki lennujuhid, mis tähendab, et kommertslendudele oli suletud kogu Kreeka õhuruum. Esialgu plaanitud 48tunnine streik lühendati siiski turistide vajadusi arvestades 12tunniseks, mis tähendab, et täna keskpäevast lennukid siiski taas lendavad.
  Ligi kaks nädalat kestnud prügivedajate streigi tõttu on enamikes linnades tänavatel tonnideviisi prügi. Ainuüksi Ateenas on tänavatel vähemalt 30 000 tonni prügi. Kohalik sanitaarteenistus nimetas olukorda „pommiks“ ning hoiatas, et puhkeda võib epideemia.
  Kreeka parlament peaks homme kinnitama uue seaduse, mis võimaldaks pärast 100aastast vaheaega taas vallandada riigiametnikke. Lisaks on plaanis veel 20% võrra kärpida riigiteenistujate palkasid ning tõsta veelkord makse.
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.