• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijahindade kasv tegi USA-s 3 aasta rekordi

  Kolmapäeval avalikustatud USA Tööministeeriumi raporti kohaselt kasvasid tarbijahinnad septembris 0,3%. Aastataguse ajaga võrreldes on hinnad tõusnud 3,9% võrra, kirjutab MarketWatch. 

  Täna avalikustatud tarbijahinnaindeks, mis on üks tähtsamaid inflatsioonimõõdikuid, tõusis septembris eelmise aastaga võrreldes 3,9% võrra, mis on suurim kasv viimase kolme aasta jooksul. Kõige enam panustasid kasvu toidu ja bensiini hinnad. Kui toidu hinnad kasvasid eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi 4,7%, siis bensiini hind raporteeris ligi 19,3%-st tõusu. Baasinflatsiooniks, mis toidu ja energia hindu ei arvesta, oli 2%.  
  Samas oli märke ka sellest, et hindade kasv on aeglustumas. Kokkuvõttes suurenes tarbijahinnaindeks, mis eelmise kuuga võrreldes kasvas 0,3%, septembris 0,1% vähem kui augustis, mil kasv oli 0,4%.
  Suuremaks probleemiks on Ühendriikides aga kõrge tööpuudus, mis on jätkuvalt 9,1% tasemel, hoides ühtlasi tagasi ka palgatõusu ja vähendades sellega tarbijate ostujõudu. Septembris tõusis töötajate tunnipalk keskmiselt vaid 1,9% võrra, mis on ligi 2 korda vähem kui üldine hinnatõus. Viimasel kümnendil on USA-s keskklassi kuuluvate majapidamiste inflatsiooniga kohandatud sissetulek alanenud rohkem kui 7%. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.