Romet Kreek • 20. oktoober 2011 kell 6:39

Nokialt oodatakse taas kahjumit

Tänase päeva huvitavamad uudised võiksid olla Ericssonilt ja Nokialt.

Ericsson teatas juba analüütikute ootusi ületanud kasumi teenimisest, Nokialt oodatakse aga taas kvartalikahjumit.

Nagu ikka, ei saa mööda Euroopa võlakriisist. Eile ei suutnud Frankfurdis Euroopa otsustajad taas erimeelsusi ületada võlakriisile lahendust otsides. See oli ka põhjus, miks täna on Aasia aktsiaturud langenud.

„Kõigi pilgud on Euroopal,“ ütles Wells Capital Managementi fondijuht Kirk Hartman Bloombergile. „Turg tahab näha tugevat jõudu lahenduse leidmises (võlakriisile), kuid kahjuks ei usu ma, et saame seda näha.“

Jaapani aktsiaturg langes 1, Hongkong 2,7, Hiina 2,9, Korea 2,6, Austraalia 1,6 ja India 1,8%.

Euroopa aktsiaturud võivad futuuride indikatsiooni alusel alustada päeva umbes 1,5% langusega.

Üldiselt on USAs tulemused avaldanud ettevõtete tulemused head või õigemini ületavad analüütikute ootusi. 66 ettevõttest Standard & Poor's indeksist, kes on juba kvartalitulemused avaldanud, on umbes kaks kolmandikku ületanud analüütikute prognoose.

Täna õhtul avaldab kvartalitulemused Microsoft.

Hetkel kuum